RSS Feed!

About me

I am a business intelligence developer working at Bizware since August 2015. In this blog I will present code samples, primarilly in tsql but also findings in all other parts of the Microsoft BI-stack.


Disclaimer: All code should be considered as "as-is", i.e. badly tested and not working until extensive testing have been made by anyone reading the code. :)


Happy coding!

Buggz

Såg precis en artikel kring några av världens konstigaste buggar, och kan bara hålla med om att buggar alltid kommer upp när man minst anar det. Med tiden inser man att buggar är något som alltid kommer att finnas. Jag drar mig till minnes om en satellit som skulle snurra kring någon planet (typ mars eller venus) men misslyckades för att en programmerare hade glömt ett semikolon på ett kritiskt ställe.

Vid en wikisökning fick jag reda på varför det kallas för bug, genom att en av de första buggarna var av mer maskinellt ursprung, då en nattfjäril hade tagit in sig i relästyrningen. Detta kan dock vara en vandringssägen, men ändå ganska intressant, då det visar hur långt (eller kort?) man har kommit efter detta. Metaforen är inte helt klockren, buggar i datasystem beror sällan på någon “yttre kraft” utan handlar oftast om för lite testning eller slarv.

Problemet med buggar är oftast ens egens bristande logiska tänkande, i alla fall på en mer “amatör”-nivå. Man har inte koll på allt eller så är man helt hemmablind för sin egen kod. För webbsidor och webbprogrammering kan man ganska överskådligt se var felet ligger, jämfört med storskaliga industriella affärssystem.

By | 19. Jun 2009 | Webb | No Comments »

Leave a Reply